kraagemblemen.jpg

Vereniging

Voor contact met het bestuur van de vereniging over diverse zaken kunt u een e-mail versturen aan de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledenadministratie

Voor alle informatie over uw lidmaatschap kunt u een e-mail versturen aan de penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kwartaalblad

Voor contact met de hoofdredactie kunt u een e-mail versturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of de eindredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website

Indien u als lid van de vereniging informatie heeft voor diverse rubrieken van de website, te weten Nieuws, Boeksignalering, of een bijdrage heeft voor Recent Onderzoek kunt u een e-mail versturen van de webbeheerder:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie Mars et Historia zet zich actief in voor de verspreiding en uitwisseling van kennis over de militaire geschiedenis, in het bijzonder die van Nederland en de (voormalige) overzeese gebieden.

Mars et Historia richt zich vanuit militair-historisch perspectief op alle militaire takken van het (Nederlandse) krijgsbedrijf door de eeuwen heen, dus landmacht, zeemacht en luchtmacht. De vereniging is zo breed mogelijk georiënteerd, en beoogt daarmee zowel leden met een interesse in historische achtergronden, als verzamelaars van militaria, zoals wapens en uniformen, emblemen en onderscheidingen en voertuigen, bijeen te brengen.

Mars et Historia biedt voor alle leden speciale aandacht aan bepaalde historische periodes, zoals de Napoleontische oorlogen, beide wereldoorlogen, of de koloniale krijgsgeschiedenis en de daarop volgende dekolonisatie. Uiteraard is er ook belangstelling voor specifiekere onderwerpen, zoals het Koninklijk Nederlandsch Indisch Leger, het korps mariniers, of het Staatse leger gedurende de Tachtigjarige Oorlog, en nog veel meer. 

De vereniging Mars et Historia publiceert een kwartaalblad, waar in elke aflevering nieuw en bijzonder onderzoek wordt gepubliceerd over militaire historie van diverse onderwerpen, die de leden zal interesseren. De website van de vereniging biedt alle leden allerlei ontwikkelingen en nieuwswaardigheden aan, op het gebied van de (Nederlandse) militaire geschiedenis. Verder organiseert de vereniging elk jaar een bescheiden aantal activiteiten rondom militair-historische thema's.

De vereniging Mars et Historia is opgericht op 20 augustus 1966 en erkend bij Koninklijk Besluit van 14 juni 1968 no. 50.

Ereleden

M. Botma †, drs. B.G.J. Elias, F.J. van Lier †, H. Muller †, drs. J. Nuis, mr. W. Zaagman.

Lid van verdienste

T.L.D. Postma

Ontwerp technisch illustrator Lex Tempelman (Tempelman Bouwplaten)

Als lid van de vereniging ontvang je...

  1. ... vier maal per jaar het tijdschrift Mars et Historia
  2. ... toegang tot een online forum, exclusief voor leden
  3. ... gratis toegang tot het archief van vijftig jaargangen van het tijdschrift
  4. ... gelegenheid tot het bijwonen en/of organiseren van bijeenkomsten, lezingen en activiteiten in verenigingsverband
  5. ... de kans om onderling kennis uit te wisselen over allerlei militair-historische zaken
  6. ... de mogelijkheid bijdragen te leveren aan de rubrieken Recensies en Recent Onderzoek

Contributie

De jaarlijkse contributie bedraagt € 39,50 voor leden in Nederland en € 44,50 voor leden in het buitenland.

Studenten kunnen lid worden voor slechts € 19,75 per jaar; vul in onderstaand online aanmeldformulier daarvoor ook de velden 'collegekaartnummer' en 'studierichting' in.

Rekening nummer Mars et Historia: NL 44 RABO 0147 8895 37. (Voor betalingen uit het buitenland is de BIC code: RABONL 2U)

Bij het afgeven van een machtiging tot het automatisch innen van de contributie wordt € 2,50 korting verstrekt. 

Verenigingen en andere rechtspersonen kunnen ook lid worden van Mars et Historia.

Aanmelden als nieuw lid

U kunt zich aanmelden als nieuw lid middels het onderstaande online aanmeldformulierNa aanmelding als nieuw lid ontvangt u de laatste aflevering van het kwartaalblad Mars et Historia. 

Aanmelden

Studenten
Contributie

qlform generator by ql.de
 

 

Bestuur