medailles.jpg

Drs. Ed Coumans

Drs. Ed Coumans (Houthem 1961) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen. Na zijn studie ging hij aan de slag in de (bedrijfs)journalistiek. Hij werkte onder meer enkele jaren bij een tijdschriftuitgeverij. Vervolgens stapte hij als bladenmaker en eindredacteur over naar een communicatieadviesbureau. Hier was hij ook een aantal jaren manager van de afdeling Tekst & beeld. Op dit moment werkt hij als bladmanager en eindredacteur bij Gloedcommunicatie in Nijmegen. Van 2005 tot en met 2014 was hij verder eindredacteur van de Nieuwsbrief van de Vrienden van het Legermuseum. Hij schreef ook meerdere artikelen over militaire geschiedenis in dit magazine. 

Naast zijn baan doet hij onderzoek voor een proefschrift (universiteit van Leiden). Het onderwerp van zijn dissertatie is de opzet, ontwikkeling en het functioneren van de Nederlandse generale staf in de periode 1814-1837. 

Zijn interesse in militaire geschiedenis gaat vooral uit naar de periode 1600-1875. Hij heeft diverse artikelen gepubliceerd. Onder meer in Armamentaria en Mars et Historia over de eerste chef van de Nederlandse generale staf Jean Victor de Constant-Rebecque, het Oranjelegioen in 1813, de oprichting van de Nederlandse generale staf in 1814 en over de inzet van de staf bij Waterloo. 

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.