f16.jpg

Op 3 oktober werd de jaarlijkse ledenvergadering gehouden op de Bernhardkazerne te Amersfoort, tegelijk met de Vriendendag van het Cavalerie museum.

Dit heeft het grote voordeel dat met de (korte) vergadering over de stand van zaken, de leden van Mars et Historia kunnen deelnemen aan het uitgebreide programma van die dag, zoals het bezoeken van de afdeling van de Historische Collectie Cavalerie met voertuigen, pantserwagens en tanks. Alsmede het Verbindingsmuseum. Ook is het mogelijk om mee te rijden in diverse voertuigen en tanks op de nabijgelegen Vlasakkers.

Uiteraard is de historische collectie ook te bezichtigen, met onder andere prachtige uniformen, sabels, trompetten, schilderijen, etc., etc. ... Teveel om op te noemen. Ondertussen was er voor de leden ook een kleine militaria beurs georganiseerd, die zeker volgende keer meer belangstelling mag krijgen!

En na allerlei wandelingen over de kazerne werd de dag besloten voor de leden met korte lezingen van o.a. Liesbeth Brama over het bombardement in 1945 op Bezuidenhout, en vertelde Rolf de Winter over zijn onderzoek naar de opstand van de Georgiƫrs in 1945 op Texel waar volgend jaar een nieuw boek, annex wandelgids, over zal verschijnen bij het NIMH.

De dag werd afgesloten met een drankje en wat kletsen achteraf.