vaandels.jpg

Eind maart verschijnt het eerste nummer voor de jaargang 2019 van ons kwartaalblad Mars et Historia, met daarin wederom interessante artikelen over de Nederlandse militaire historie.

Het tijdschrift opent met een artikel over de militaire muziek in ons land, naar aanleiding van de huidige tentoonstelling in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Verder is er aandacht voor bijzondere onderwerpen, namelijk de gemobiliseerde voetballers tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe belangrijk deze sport werd, en is er aandacht voor een minder beschreven onderwerp, te weten de kaapvaart vanaf de Hollandse kusten in de 15e eeuw. En tenslotte een artikel over de militaire eenheid van de Lijfwacht te Paard, van koning Lodewijk Napoleon, met nieuwe en aanvullende inzichten op het gebied van haar uniformering. Het blad sluit af met een boekbespreking over de slag in de Javazee.

Wil je alvast even kijken wat er zoal in ons full colour kwartaalblad zal verschijnen, kijk dan hier voor de sneak preview!