artillerie.jpg

De inhoud van alle verschenen artikelen van het militair-historische tijdschrift Mars et Historia is nu beschikbaar voor alle complete jaargangen van 1966 t/m 2017. Iedereen die geïnteresseerd is in militaire geschiedenis (van Nederland) kan nu op trefwoord zoeken naar elk onderwerp dat hem / haar interesseert. Wetenschappers, historici, studenten en schrijvers kunnen vanaf nu zoeken naar alle relevante artikelen die ooit zijn verschenen in Mars et Historia. Om alle onderwerpen zo logisch mogelijk bijeen te verzamelen van alle artikelen is er gekozen voor een systematische trefwoorden catalogus, die bij voltooiing van elke jaargang uitgebreid wordt in de toekomst.

De trefwoorden catalogus is te vinden in het menu Archief, of meteen hier te raadplegen via de volgend weblink: Systematische Trefwoorden Catalogus.

Met meer dan vijftig jaargangen thans, zijn er vele interessante en relevante artikelen gepubliceerd door gerenommeerde militaire historici, zoals de heren Klinkert, Hoffenaar en Schulten (voormalig hoofd van het NIMH), of een expert op het gebied van middeleeuwen en de Tachtigjarige Oorlog dhr. R. de Graaf, luchtvaarthistorici als P.C. Boer, dhr. Leebeek, Starink en De Winter, over de Eerste Weredloorlog door de heren Andriessen en Snapper, voor marine historie door dhr. S.J. de Groot, over emblemen door de inmiddels overleden heer Cats, verdedigingswerken door de heren Van Hoof en Lancker, onderscheidingen en faleristiek door dhr. Meijer, en vele.... vele anderen.