kraagemblemen.jpg

Binnen de vereniging Mars et Historia zijn er vele leden die zowel als professioneel- en amateur historicus publicaties het daglicht doen zien over allerhande onderwerpen op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. 

Zo komt in oktober een boek uit over twee tankeenheden van de hand van ons lid dhr. Jacques Bartels, in samenwerking met Maurioce Göttgens, verder heeft dhr. Willem Plink als voormalig cavalerie officier een alleraardigst boekje samengesteld over de ritmeester in het Nederlandse leger als mikpunt van grappen en grollen. Deze publicatie zal binnenkort gerecenseerd worden op onze website! En verder heeft dhr. Louis Sloos (lid van onze vereniging) als conservator van het Nationaal Militair Museum, samen met dhr. Punt, een prachtige tentoonstellingscatalogus gemaakt voor de huidige tentoonstelling over Willem van Oranje. Zo zie je maar, Mars et Historia heeft vele interessante leden met kennis over militaire historie in huis!

Voorinschrijving voor het boek van Bartels en Göttgens is mogelijk via een e-mail te versturen aan jac.bartels at planet punt nl

Alle bestelgegevens voor het boekje van dhr. Plink vind u in onze rubriek Boeksignaleringen voor de maand juni 2018.

Deze publicatie zullen we opnemen in onze rubriek Boeksignaleringen voor de maand augustus 2018.