f16.jpg

Al 52 jaar publiceert het tijdschrift Mars et Historia een onafgebroken stroom aan artikelen over voornamelijk de Nederlandse militaire geschiedenis.

Nu is deze informatie voor eenieder die geïnteresseerd is beschikbaar gesteld in een systematische trefwoorden catalogus, waarmee het tijdschrift Mars et Historia is ontsloten, en welke beschikbaar is op de pagina Archief van deze website. 

Tientallen, zo niet honderden artikelen beschrijven onderwerpen vanuit een militair-historisch perspectief, welke nergens anders ooit aan de orde zijn gekomen. En dat met medewerking van gerenommeerde militaire-historici, zoals Hoffenaar, Andriessen, Brongers, Klinkert, Tjepkema, P.C. Boer, Casius, en vele anderen, waaronder een schare aan eigen historici uit verenigingskring.

Deze artikelen vormen een schat aan informatie voor auteurs, historici, studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse militaire geschiedenis in de meest brede zin.

Momenteel zijn 20 van de 52 jaargangen ontsloten, en werken wij door voor een volledige ontsluiting van alle jaargangen. Mars et Historia biedt als tijdschrift een uniek en veelzijdig aanbod aan informatie. 

Aanvraag van artikelen kan via onze webwinkel voor zowel niet-leden als leden van de vereniging Mars et Historia.

Aanvulling 21 april 2018: Thans zijn 25 jaargangen ontsloten en beschikbaar van 1966 t/m 1991!!!!