artillerie.jpg

Op het aanstaande symposium "Hollandse krijgsgevangenen" zal ook Piet Kamphuis (oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie) geïnterviewd worden over het nieuwe officiële onderzoek naar geweldsexcessen - en misbruik door zowel Nederlandse als Indonesische troepen gedurende de onafhankelijkheidsstrijd in het voormalige Nederlands-Indië in de periode 1945 tot 1949.

De Nederlandse regering heeft afgelopen vrijdag 15 september ook officieel haar ondersteuning uitgesproken voor dit hernieuwde onderzoek. Voor het symposium dat op vrijdag 29 september zal plaatsvinden in het Museum Vlaardingen vormt het een bijzonder onderwerp, welke breder gezien kan worden dan alleen de behandeling van krijgsgevangenen. 

Meld u aan voor het symposium! Alle informatie over de locatie, de kosten (slechts € 6,-) en het volledige programma staan op onze pagina Activiteiten.

Voor meer achtergrondinformatie hebben wij verschillende studies beschikbaar gesteld op onze pagina Recent Onderzoek. Zo ook over de belevenissen van uitgezonden Nederlandse militairen naar Indië.