kraagemblemen.jpg

Bent u (ook) geïnteresseerd in de militaire geschiedenis van Nederland? Mars et Historia, de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie, houd zich daar al sinds 1966 mee bezig in de meest brede zin van het onderwerp. 

Land-, zee- en luchtoorlogen en de betrokkenheid van de Nederlandse krijgsmacht komen allemaal in onze vereniging aan bod. En ook kleinere onderwerpen of sub-thema's, zoals vaandels, muziek, emblemen en onderscheidingen, het KNIL of het Korps Mariniers, fortificaties, en ook bijvoorbeeld het verzamelen van militaria. Samen vormen de leden van Mars et Historia een zeer deskundige groep, met enorm veel kennis om uit te wisselen.

De vereniging geeft een kwartaalblad uit met interessant en nieuw onderzoek op het gebied van de militaire geschiedenis van Nederland. Elk jaar organiseert de vereniging één of twee hoogstaande evenementen, die ook door niet-leden vaak te bezoeken zijn. Verder houden we alle nieuwe boeken in de gaten die over de militaire geschiedenis in Nederland verschijnen.

Verder heeft de vereniging een website, om allereerst haar leden verder te informeren, maar ook anderen te enthousiasmeren over de militaire historie van Nederland. Het online forum is daarbij de echte plek voor leden.

Kijkt u eens verder rond op deze website, en balder zeker eens door de pagina's heen in deze Nieuws-rubriek . Wie weet bent u ons volgende lid?!