kareldoorman.jpg

Op vrijdagmiddag 29 september a.s. organiseert de vereniging Mars et Historia in samenwerking met het Historisch Tijdschrift Holland en het Museum Vlaardingen een symposium over het onderwerp van Hollandse krijgsgevangenen door de eeuwen heen. Dit symposium zal plaatsvinden in het Museum Vlaardingen.

Iedereen is welkom om het symposium te bezoeken, tegen een geringe toegangsprijs van slechts € 6,00. Alle informatie om u aan te melden is te vinden op onze pagina Activiteiten, inclusief het gehele programma.

Anette de Wit spreekt over de krijgsgevangen zeelieden afkomstig uit de Maasmonding in de 17e eeuw, Jeroen ter Brugge spreekt over de Hollanders die gedurende de Franse periode gevangen werden gehouden in Groot-Brittannië, Wim Klinkert spreekt over geïnterneerde Britten en Duitsers in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog, en Jelmer Rotteveel behandeld de in mei 1940 gevangengenomen Duitse soldaten.

Bovendien is er nog een interview tijdens het symposium met de recentelijk gepensioneerde directeur van het NIMH Piet Kamphuis over gepleegde oorlogsmisdaden tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd.

Nederlandse soldaten die kort na de strijd in mei 1940 zijn vrij gelaten uit Duitse krijgsgevangenschap