kraagemblemen.jpg

Zoek je een bepaald onderwerp op het gebied van de militaire geschiedenis? En dan met name die geschiedenis van Nederland? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen in de systematische trefwoorden catalogus van het tijdschrift Mars et Historia. Je zult er vaak artikelen vinden, welke je nergens anders zult aantreffen.

Momenteel zijn er vijftien jaargangen compleet ontsloten op allerlei onderwerpen. En eind juni streven we ernaar om dit uit te breiden naar twintig jaargangen, van de inmiddels in totaal 51 jaargangen. Zolang niet alles ontsloten is per trefwoord, blijft de titelwoorden catalogus ook nog beschikbaar online, welke je kunt raadplegen via de pagina Archief.

Liefhebbers van militaire emblemen kunnen hier hun hart al ophalen met de vele bijdragen op dit gebied van de heer Cats, of de bekende langlopende artikelenseries Uit het dagboek van luitenant Donck en de serie over in Nederland aanwezige militaire gedenktekens van de heer Albarda. Voor forten en vestingen kun je terecht voor de vele artikelen destijds van de heer Lancker, en van alles over de luchtmacht geschiedenis geschreven door de alom bekende heer P.C. Boer is ook terug te vinden.