kraagemblemen.jpg

Het is bijzonder dat juist een Nederlander zich bezig houdt met de geschiedenis en herkomst van diverse Britse regimenten, namelijk dhr. Wienand Drenth op zijn blog British Army Lineages. Het is bovendien zeer interessant dat hier ook op deze blog meermalen een directe lijn te plaatsen is tussen de Britse en Nederlandse militaire geschiedenis, aangezien dhr. Drenth zich concentreert op de periode van de late 17e eeuw en vroege 18e eeuw.

Zo is er een directe lijn te traceren tussen het 2nd English Regiment welke in 1674 werd opgericht te 's Hertogenbosch in Nederlandse dienst en de oprichting van de Britse mariniers! Om hier meer over te lezen bezoekt u de weblink Marine Regiments - an Anglo Dutch connection.

Verder is er nog interessante informatie te vinden over de Schotse Brigade in Nederlandse dienst gedurende de jaren van 1689 tot 1782. En wie nog verder bladert door het blog kan meer vinden over de geschiedenis van Nieuw Amsterdam, oftewel het latere New York.

Wie verder geïnteresseerd is in de geschiedenis van Britse regimenten en de koloniale periode moet zeker snel zijn, aangezien afgelopen november het 1e deel door dhr. Drenth is uitgegeven in gelimiteerde druk van 100 exemplaren voor deze historie, The first colonial soldiers.