vaandels.jpg

Een prominent Mars-lid is 8 januari van ons heengegaan.

Op 14 januari vond de bijzondere uitvaartstoet plaats. Paddy’s kist werd in zijn eigen YP 408 naar de kerk in Veenendaal en naar de crematie  in Ede vervoerd. Hij werd gevolgd door drie andere YP’s. Ook reed een DAF YA-328 ('dikke DAF') mee, met daarin de bloemen, dezelfde 328 waarmee Ted Meines op 5 januari naar zijn laatste rustplaats was gereden. Een passender uitvaartstoet had Paddy zich niet kunnen wensen.

Ik herinner me onze eerste ontmoeting: voor een interview "op bezoek bij" was ik voor een zondagsochtendontbijt bij hem thuis uitgenodigd en liet hij mij zijn loods vol met militaire voertuigen zien. Later zou ik hem vaker ontmoeten bij defilés, parades, static shows e.d. met zijn trots, de YP met kenteken KN 90-01. Ik heb zelfs als passagier een rondje in Eindhoven mogen meemaken!

De  jaarvergaderingen van Mars werden altijd trouw door hem bezocht. Op de laatste, enige jaren geleden, gaf hij al aan dat het minder met hem ging. Zijn gezondheid nam steeds verder af, hij verloor o.a. zijn spraakvermogen. Het laatste jaar was hij opgenomen in een verzorgingstehuis waar hij overleed.

Theo Postma (Oud-redacteur Mars et Historia).

Met dank aan Henk Goos voor de verstrekte informatie en foto’s.