kareldoorman.jpg

Ook aanwezig op ons symposium op vrijdag 16 september is Dr. Louis Sloos, die naar aanleiding van zijn nieuwe onderzoek spreekt over de rol van het Staatse leger ten tijde van de Eerste Coalitie-oorlog (1793-1795), welke uiteindelijk tot de val van de Republiek der Verenigde Zeven Provinciën leidde en de vlucht van stadhouder Willem V. De lezing van dhr. Sloos is getiteld 'De rol van de Nederlandse krijgsmacht in de oorlog van 1793-1795. Verzwegen, vergeten en beschimpt'.

Dhr. Sloos is werkzaam bij het Nationaal Militair Museum en daarnaast al jaren actief en enthousiast verbonden aan onze vereniging Mars et Historia en thans algemeen bestuurs- en redactielid.

Om u alvast in te lezen op het onderwerp van zijn lezing, kunt u onder andere kennismaken met de strijd in de Brabantse Westhoek middels een artikel in het tijdschrift van de Heemkundekring De Willemstad, genaamd Ravelyn: De verdediging van Brabants Westhoek, 1794/1795.

Ook is er vandaag een uitgebreide studie beschikbaar gekomen in onze rubriek Recent Onderzoek, en is getiteld Stadhouder Willem V en de civiele steun tijdens de 1e Coalitie-oorlog.