kraagemblemen.jpg

In de vroege ochtend van 10 mei 1940 probeert de speciale Gruppe Walther van de Duitse krijgsmacht de rivier de Maas te passeren in Limburg met behulp van een snelle overval van een pantsertrein. Het lukt om de brug over de Maas te passeren bij het dorpje Gennep, maar kort daarop wordt de trein ontspoort en ontstaat er die dag en de 11e mei daarop een gevecht bij het dorpje Mill.

Foto van het diorama Mill 1940

Gedetailleerde informatie over die strijd rondom Mill is te vinden op de volgende weblink Het gevecht bij Mill op 10 en 11 mei 1940.

En er is nog meer om te lezen.....!

Op de weblink van Gennep Nu is ook fotomateriaal te zien van de strijd op 10 mei in de Peel-Raamstelling. En op de weblink van Standhouden vinden we een enorme hoeveelheid informatie over de kazematten en andere verdedigingswerken langs de rivier de Maas, tussen de dorpen Katwijk en Oeffelt.

Vergeet ook niet het verhaal van soldaat Leo van den Hombergh in de rubriek Recent Onderzoek, die in mei 1940 diende in de Peel-Raamstelling en via een lange terugtocht zich een maand later plots in Engeland bevond: Van de Peel-Raamstelling terugtrekken naar Engeland.