vliegtuigen.jpg

Op vrijdag 20 mei organiseert de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW) wederom een studiedag, ditmaal te Doorn (locatie De Doornhof). Het programma loopt van 9 uur 's ochtends tot 16.30 uur in de middag en presenteert o.a. 5 lezingen.Deze betreffen:

  • Drs. Tom van Hooff: ‘Men heeft soldaat Borical teruggevonden….’ Saint-Just Borical sneuvelde bij Verdun en werd in 2011 teruggevonden.
  • Michiel de Haan MA: ‘De Somme en de Nederlandse pers’.
  • Drs. Meltem Halaceli: ‘De vergeten geschiedenis van mijn grootvader Sulayman Hadj Ali’. Meltem vertelt over haar Armeense grootvader en zijn belevenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  • Christoph van den Belt: '''Och hemel, tusschen sommige Engelsche en Duitsche eigenaardigheden staan wij zoo neutraal als een paard tusschen een zweep en een stok.'' Nederlandse katholieke intellectuelen over de Eerste Wereldoorlog.
  • Drs. Ingeborg Kriegsman en Leo van Maaren: ‘Hoop op toekomst - Belgische Vluchtelingen in Nederland’.

De studiedag is ook te bezoeken voor eenieder die geen lid is van SSEW, voor een bedrag van € 35,- middels opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook voor meer informatie voor studententarieven, etc.).