tank.jpg

De heer John Verbeek is een actief schrijvend lid van de vereniging en publiceert regelmatig nieuw materiaal. Zo ook een nieuw boek welk eind 2014 alweer het licht zag en begin 2015 werd gepresenteerd. We misten dit even in onze rubriek Boeksignaleringen, maar hier dan alsnog aandacht aan zijn meest recente publicatie.

De titel is: Het kanon van 24 cM. IJzer: werkpaard van de Nederlandse Kustartillerie, 1870-1920. Het boek telt 164 pagina's in A4 formaat met soft cover, en bevat een bijdrage van dhr. A.W. Kap, met afbeeldingen grotendeels in full colour.

Het boek is aan te schaffen via de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis; de prijs bedraagt € 20,- (exclusief verzendkosten € 3,95 als brievenbuspakket, of € 7,95 per aangetekende post). U kunt het boek bestellen door een e-mail te versturen aan de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het boek behandelt de invoering en het gebruik van het eerste moderne groot kaliber achterlaadkanon in Nederland en Indië. Door deze nieuwe techniek zijn er tal van onbekende feiten naar boven gekomen over een groot multinationaal wapenproject in een Nederland waar de industrialisatie nog in de kinderschoenen stond. Het is uniek dat een dergelijke studie over een kanon en alles wat er mee samenhangt is uitgekomen.
N.B. Morgen volgt er nog meer nieuws over een recente publicatie van dhr. Verbeek!