f16.jpg

Graag nodigen wij van Museum Geelvinck u uit om deel te nemen aan het webinar ’November-December 1813’ op woensdagmiddag 17 november 2021. Inmiddels hebben zich uit binnen- en buitenland al diverse collegae aangemeld.

In november-december 1813 kwam er een einde aan de Napoleontische overheersing en werd de basis gelegd voor onze huidige constitutionele monarchie. 

Bij het organiseren van de tentoonstelling, die wij in 2013 over dit thema brachten, werd duidelijk, dat de beeldvorming rond deze gebeurtenissen in de vaderlandse geschiedenis van verschillende landen, die hierin participeerden, sterk lijken te verschillen. De visie van onze Russische partners, het State Poesjkin Museum en het Glinka Museum, contrasteerde met het beeld van zelfbevrijding, dat overwegend uit onze geschiedenisboekjes naar boven komt.

Kozakkenvoorpost ergens in Nederland 1813, door Pieter Gerardus van Os (© Rijksmuseum, Amsterdam) 

Reden genoeg om hierover een internationale wetenschappelijke conferentie te organiseren, die wij plannen in het najaar 2022. Volg deze link: NOVEMBER-DECEMBER 1813: NAPOLEON VERJAAGD & NEDERLAND BEVRIJD – MEERDERE PERSPECTIEVEN.

De opmaat voor deze conferentie in 2022 wordt gevormd door een internationaal wetenschappelijk webinar op 17 november aanstaande, aanvang 12 uur: 17 NOVEMBER 2021: WEBINAR ‘NOVEMBER-DECEMBER 1813’.

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan dit internationale webinar op woensdagmiddag 17 november. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie en deelname door mij terug te mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bent u geïnteresseerd, maar lukt het u niet om de webinar deel te nemen, mailt u ons dan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij plaatsen uw e-mailadres graag op de e-verzendlijst om u op de hoogte te houden.

Webinar ’November-December 1813’: NOVEMBER-DECEMBER 1813: DE NEDERLANDSE VELDTOCHT ONDER LEIDING VAN GEN. ALEXANDER BENCKENDORFF.