kareldoorman.jpg

Afgelopen zondag 1 maart zakte uw webmaster in het gezelschap van een ander verenigingslid dhr. Wink af naar het zuiden, richting Roermond. Hier werd op prachtige wijze de nieuwe publicatie van de historicus Joost Welten in het Oranjerie-theater gepresenteerd. Welten heeft een prachtig boek het levenslicht doen zien over het voornamelijk onbekende leven van de alledaagse burger in het zuiden van Nederland, welke ten tijde van de Napoleontische periode was geïntegreerd in de Franse republiek, c.q. later in het keizerrijk. Een schitterende studie die ook hier en daar de militaire historie aanraakt.

Voorafgaande aan de boekpresentatie was er een bijzondere lunch op initiatief van dhr. Welten voor allerlei Napoleontisch georiënteerde historici, die voor het eerst bijeen werden gebracht om met elkaar kennis te maken. Een mooie gelegenheid om in de toekomst informatie uit te wisselen! En bovendien een goede kans voor de bij onze vereniging aangesloten Napoleontische historici het blikveld wijder te spreiden en contacten te leggen.

Voor meer informatie over Welten's "Antihelden: bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon" kan iedereen een kijkje nemen op de desbetreffende Facebook pagina.