mldvliegtuig.jpg

In 2021 viert de vereniging Mars et Historia haar 55-jarige bestaan.  Naar aanleiding hiervan zal een groots opgezet symposium worden georganiseerd rondom het thema camouflage.

Vanuit diverse invalshoeken voor de krijgsmacht zal gekeken worden naar het gebruik van camouflage voor troepen, voertuigen, schepen en vliegtuigen. Uiteraard ontbreekt het technische aspect ook niet, als het gaat om detectiemethodes middels sonar, radar, digitale techniek en het ontkomen hier aan via stealth.

Zoals alle plannen er nu uitzien zal het symposium georganiseerd worden in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De datum staat al vast... zaterdag 9 oktober 2021.

De dag van het symposium zal gevuld worden met diverse lezingen van sprekers. Die lezingen zullen samen met ander materiaal verwerkt worden in een prachtig jubileumboek, dat tegelijkertijd zal uitkomen.

Op de website van onze vereniging openen we binnenkort een extra menupagina, waar alle leden een bijdrage kunnen geven met unieke objecten uit hun eigen militair-historische collectie die gerelateerd zijn aan het thema camouflage. Enkele foto's met begeleidende tekst als blogberichten maken zo richting het symposium een uniek online museum.

Hou onze pagina Activiteiten in de gaten voor meer informatie om u volgend jaar aan te melden voor deelname aan deze prachtige dag.