infanterie.jpg

Rudolf Schimmel is al lid van onze vereniging Mars et Historia zo lang deze bestaat, en heeft zich altijd bezig gehouden met het verzamelen van (Nederlandse) militaire muziek. In de eerste decennia verschenen er in het blad dan ook veel signaleringen van nieuwe uitgekomen muziekopname's. In 2012 schonk dhr. Schimmel zijn collectie aan het Legermuseum (thans Nationaal Militair Museum).

Bekijk het film interview met dhr. Schimmel aan het einde van het volgende artikel: Schenking van de collectie militaire muziek van mr. R.A.Schimmel.

Hoe is het mogelijk dat er Servische militairen in Nederland terechtkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog? En waarom stierf ruim een honderdtal van hen aan het einde van die verschrikkelijke oorlog in Nederland?

Lees er alles over op de speciaal aan dit onderwerp gewijde website Servische krijgsgevangenen.

Illustratie van Servische krijgsgevangenen, door Hoynck van Papendrecht.

20 Mei: Militracks. Museum Overloon.

4 & 5 Juni: Oostwold Airshow. Vliegveld Oldambt te Groningen.

23 & 24 Juni: Conferentie Dutch Raid on Chatham Dockyard in 1667: its Anglo-Dutch Context and Legacy. Organisatie door de vereniging Vrienden van De Witt te Amsterdam.

Voor allerlei andere evenementen op onze website klik je voor vorige berichten simpel op de tag 'Evenementen'hier rechtsboven!

 

 

3 Juni: Militariashow Wavre (België). Adres: Halle Polyvalent, Avenue Solvay 5, Zoning Industriel Nord te Wavre. Duur van 7.30 tot 13.00 uur.

3 Juni: Militariabeurs Breda. Adres: Zaal Vianden, Viandenlaan 3-5 te Breda. Duur van 9.30 uur tot 11.00 uur.  

17 & 18 Juni: La Gleize Show (België). Adres: centrum van la Gleize. Duur van 8.00 uur tot 12.00 uur beide dagen.

24 Juni: Militariabeurs Duiven. Adres: Remigiusplein 9 te Duiven, in de OG Tent. Duur van 9.45 tot 13.00 uur.

24 & 25 Juni: Militariabeurs Arnhem. Adres: Arnhems oorlogsmuseum, Kemperbergerweg 780 te Arnhem-Schaarsbergen. Duur van 10.00 uur tot 18.00 uur beide dagen.

Met de inval op 10 mei 1940 kreeg de Nederlandse krijgsmacht ook te maken met een nieuwe fenomeen: Duitse parachutisten! Een deel daarvan lande ten zuiden van Dordrecht rondom de Moerdijk bruggen, alwaar zich een hevige strijd voldeed.

Wie meer wil weten over deze strijd, moet een kijkje nemen op de website Zuidfront Holland, waar in tien pagina's een en ander nader wordt toegelicht. Nog meer interessante informatie staat vandaag in onze rubriek Recent Onderzoek, over de wijze waar op de Nederlandse strijdkrachten wel degelijk waren voorbereid op dit nieuwe fenomeen. Lezen!